JDM Management

Na mijn gelukkige jeugd en schooltijd in Leiden ben ik voor mijn studie naar Rotterdam vertrokken. Aanvankelijk met de gedachte om een studierichting te doen “Haven & Vervoer”. Al gauw bleek dat mijn voorkeur lag bij commerciële economie en marketing specifiek. Die jaren van praktische aanpak in Rotterdam sprak en spreekt mij bijzonder veel aan. Achteraf heeft dit mij mede gevormd in al mijn activiteiten en ben ik blij dat ik al meer dan 20 jaar woon en werk vanuit Rotterdam.

In de afgelopen decennia heb ik eerst veel gewerkt in het vastgoed en daarna heb ik mijn focus verlegd naar monumentaal erfgoed, de hippische sport en familiebedrijven. De duurzame relatie van een familie bij en in een onderneming spreekt mij aan vanwege de lange termijn gedachte. Niet alleen aan de slag voor de Quick win maar vooral kijken en investeren in generaties en toekomst.

Mijn eerst baan in 1989 startte ik bij één van de oudste landelijke ontwikkelaars in Hilversum. Deze ontwikkelaar is nog steeds landelijk actief wat mij enorm aanspreekt. Werkzaam zijn in verschillende delen van het land, nieuwe initiatieven ontplooien, verbindingen leggen en samenwerkingen/allianties aangaan. Deze aspecten spreken mij als mens ook erg aan en zitten dicht bij mijn natuurlijke kernkwaliteiten. Als dit het geval is dan ben je in eigen kracht en kosten werkzaamheden minder energie. Dat is de reden dat ik naast mijn werk altijd nevenfuncties heb vervuld. Persoonlijk vind ik dit belangrijk aangezien het je scope verbreedt en je je maatschappelijke rol in de samenleving beter tot uitdrukking kunt brengen. Het zijn van een allround ondernemer met een maatschappelijk betrokkenheid vind ik belangrijk.

Natuurlijk kosten deze nevenwerkzaamheden ook tijd. Tijd die een ander misschien op de bank doorbrengt. Alleen geeft het mij in de regel meer energie. Ik vind het ook normaal dat je deze activiteiten al dan niet belangeloos naast je werk organiseert. Deels liggen de nevenactiviteiten dicht bij mijn vastgoed achtergrond maar vaak buiten mijn comfortzone en/of in het buitenland. Dat laatste maakt het spannend en leerzaam en geeft je veel creativiteit en nieuwe energie die ik weer kan gebruiken en inzetten voor andere zaken.

Als je deze werkzaamheden vervult en je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, je gezin, je familie en je bedrijf kom je vaak in de wereld terecht waar je andere ondernemers kan helpen, toezien en coachen. Ik vind dit een fijne rol die dicht bij mijn eigen natuur ligt.

Wanneer je dagelijks met en in ondernemingen actief bent beïnvloed dit ook je gezinsleven. Kinderen vangen automatisch zoveel op aan de keukentafel dat het mij wel eens verrast hoe jong kinderen in familiebedrijven al leiding kunnen geven wanneer hun generatie aan de beurt is.

Na meer dan 30 jaar komt het besef wel steeds meer om de hoek dat bij het ondernemen vaak een lange termijn het doel is en dat je ook steeds meer nadenkt wat geef ik persoonlijk door aan de generatie die na mij komt en hoe laat ik mijn/de wereld en/of bedrijf achter. Het duurzame besef is voor mij ook een leidraad in de bedrijven waar ik actief ben en waar ik graag bestuurders in wil ondersteunen. De verduurzaming en vergroenen van bedrijven, veelal in familiestructuren naast de corporate wereld spelen hierbij een eminente rol.

Het is goed om een solide basis te hebben en te renderen en te sparen. Sparen kan een extra zekerheid bieden in situaties waar het minder gaat of wanneer je in je bestaansrecht wordt aangetast door een externe dreiging die een hele economie of gezondheid van een bevolking kan ondermijnen.

Creëer deze extra zekerheid want je weet als ondernemer dat het je kan meezitten maar soms ook kan tegenzitten. Wapen je voor deze ongemakkelijke en ongewenste situaties. Ik wil mijn ervaring hierin dan ook graag inzetten en overdragen.

Ondernemen geeft je verantwoordelijkheden maar ook veel vrijheden. In deze vrijheid wil ik ondernemers graag coachen, begeleiden, inspireren en toezien of zij hun visie en missie goed bewaken en blijvend respecteren.

Verbindingen leggen tussen landen, bedrijven, sectoren, families zie ik als een enorme uitdaging. Het geeft mij inspiratie en energie die ik graag met u wil delen. Samen van succes naar waarde!

Jan de Mooij

Directeur JDM Management B.V.

Let’s Connect

Geïnspireerd om ook van succes naar waarde te gaan? Op zoek naar het leggen van die waardevolle verbinding? Of wil je graag eens vrijblijvend afspreken om te kijken waar onze connectie ligt?

Neem contact op via:

+31 (0)6 48 43 14 39

jan@jdmmanagement.nl

JDM Management