JDM Management

CHARITATIEF| GOEDE DOELEN

Of je nu in een club, stad, regio of land actief bent, het is goed om iets te doen voor je medemens en je omgeving waarin je dagelijks werkt of woont. In de afgelopen decennia breng ik dit in de praktijk via de sport, ons culturele erfgoed, religieuze gebouwen danwel het onderwijs in combinatie met sport in India.

CULTUREEL & RELIGIEUS ERFGOED

In de meeste gemeenten vormen de monumentale kerken de landmark en de ontmoetingsplek van mensen en gemeenschappen. Veel kerken komen helaas leeg te staan en worden veelal getransformeerd naar nieuwe functies waaronder wonen.

Toch zijn er gelukkig ook kerken die door de week en in het weekend kunnen rekenen op vele honderden bezoekers. Een ultieme plek waar je even tot rust en bezinning kan komen in de dagelijkse hectiek van de dag. Veel kerken zijn met zeer veel zorg, aandacht en onder architectuur gerealiseerd. Het onderhoud kost veel tijd en geld waardoor er gezocht moeten worden naar middelen om zo’n rijksmonumentale kerk in stand te houden. Samen met een bestuur en adviseurs werk ik aan de instandhouding van zo’n religieus icoon. Het is zeer dankbaar en mooi werk waarin ik mijn expertise op het gebied van cultureel erfgoed kan inzetten om de maatschappij en gemeenschap verder te dienen.

INDIA

Het moment dat ik mijn eerste stap in 2000 had gezet in het land India voelde ik een enorme persoonlijke connectie. Veel mensen denken bij India aan de armoede en de minder hygiënische leefomstandigheden. Echter als je daar voorbij kan kijken is het zo’n ontzettend mooi land dan wel sub continent. Niet alleen de prachtige plekken, maar juist de mensen, de kleuren, de cultuur, de werklust en de motivatie om het beter te doen dan de vorige generatie juist voor de volgende generatie. Een land met zoveel uitdagingen, maar ook zoveel kansen.

Twintig jaar geleden geloofde ik al in dit land, maar ik moest vele mensen overtuigen om dit met eigen ogen te komen zien. Tijdens mijn landelijk voorzitterschap van de Nederlandsche Tafelronde in 2000/2001 ben ik zeer intensief betrokken geweest bij de oprichting en uitvoering van een van de grootste serviceprojecten tussen Round Table Netherlands & Round Table India; Freedom Through Education. Door dit project kunnen al ruim 1 miljoen kinderen naar school in India.

Na mijn afscheid bij de Nederlandsche Tafelronde heb ik altijd zeer intensief contact gehouden met India en het netwerk en mijn vrienden daar. Ik heb daarom gestart in 2014 met een nieuw initiatief in Bangalore (India) opgericht met Ashwini Surendar voormalig President Ladies Circle International. Dit initiatief draagt de naam Jan de Mooij-Ashwini Surendar Tools for Schools Sports Fund. Jaarlijks ondersteunen wij duizenden kinderen door het leveren van sportbenodigdheden bij scholen die veelal zijn gesticht vanuit een samenwerking met de Nederlandsche Tafelronde en Round Table India. In sport verbinden we met emotie en de juiste emotie maakt ons sterk als team in daadkracht in dat wat we willen en hebben te doen.

Het is mooi om een bijdrage hieraan te leveren en iets van je zelf te geven veelal onbezoldigd. Het is misschien wel het allermooiste om dit besef en de liefde voor het land ook aan mijn eigen kinderen door te geven.

De grote groep vrijwilligers wordt steeds belangrijker in elke economie waar ook ter wereld. Het kost tijd en inspanning maar het levert ook hele mooie zaken en innerlijk geluk op. Iets doen voor je medemens en je omgeving behoort dan ook tot één van mijn kernwaarden en drijfveren.

Het gaat tenslotte in het leven niet alleen om materiële zaken. Deze ervaring zou ik graag willen inzetten om ook anderen hiervan nog bewuster te maken en het gevoel te laten ontdekken dat er meer is dan alleen dagelijks naar je werk gaan.

Let’s Connect

Geïnspireerd om ook van succes naar waarde te gaan? Op zoek naar het leggen van die waardevolle verbinding? Of wil je graag eens vrijblijvend afspreken om te kijken waar onze connectie ligt?

Neem contact op via:

+31 (0)6 48 43 14 39

jan@jdmmanagement.nl

JDM Management